söndag 11 oktober 2015

Halvlek - midterm, international café, homecoming, utgång och amerikansk fotboll

Veckan har varit fullspäckad med plugg och det märks att terminen pågått ett tag nu eftersom denna vecka och kommande vecka kommer att ägnad åt midterms. I USA har man större prov eller inlämningar i mitten av terminen i de flesta ämnen. För egen del har det inneburit mycket plugg.

Under veckan har International office arrangerat International café med bakelser från andra delar av världen samtidigt som det hölls en open-mic night med talangfulla studenter som uppträdde. Annars har helgen varit influerad av homecoming, då alla jeepar (mer än vanligt) fått synas med människor på flaket. Nästan så att det påminner om de studentflak som är hemma, men med ett annat syfte än att man tagit studenten. Dagen tillbringades på universitetets hemmaarena för amerikansk fotboll och hemmalaget, Yellow jackets, vann med 38-0! Det var en strålande dag med värme och sol, väldigt energirikt! Kvällen bjöd på utgång tillsammans med finaste tjejgänget där dans stod på schemat. Idag, söndag, är det plugg för fulla muggar då midterm står för dörren.


















USA, aldrig tröttnar jag på dig!

lördag 3 oktober 2015

Baseball och ytterligare en vecka har sprungit iväg

I veckan fick jag tillbaka kriminologiprovet. Det gick väl sådär. Är inte supernöjd. Jag tyckte att essä-delen gick jättebra, vilket den gjorde. Av 25 poäng så missade jag bara 4 poäng. Men flervalsfrågorna fortsätter att ställa till det för mig. Snälla flervalsfrågor, gilla mig! Kommer ha det som mission att övervinna flervalsfrågorna till min sida, vi ska bli bästa kompisar innan det här är slut! Sedan hade jag mitt andra prov i psykologin. Första provet fick jag C på. Inte super, men heller inte dåligt. Självklart var det flervalsfrågorna som ställde till det för mig. Jag spikade dock essä-frågsdelen! I ledarskapen är det väldigt flummigt just nu. Eller det kanske snarare är så att det är oorganiserat och inte så uppstyrt, vilket får det att verka flummigt. Alla uppgifter vi gör på lektionen är givande, missförstå mig inte. Men det känns bara förvirrande. Hoppas att det tar sig!

Denna helg bar det iväg in till Cleveland för att se på baseball. Det var kallt och blåsigt, men väldigt kul. Eller, kul är nog fel ord då det inte är så mycket action i baseball. Men det var en intressant upplevelse!



USA, du slutar aldrig att imponera!

fredag 2 oktober 2015

Sex veckor har nu passerat

Förra veckan var det ruskigt varmt i danssalen. Det var tydligen något fel med AC:n, men nu är det fixat, vilket känns superskönt! Nu går det ju att andas där inne och det är inte längre ett träningspass i sig när man ska ta på sig dansskorna.




Annars har veckan varit väldigt lugn med mycket plugg. Nu har jag fått klart för mig vilka kurser det blir: Kriminologi, ledarskap, psykologi, engelska, balett II, balett III, ballet bootcamp, modernt I och jazz I. Solen lyser fortfarande, men det är inte lika varmt. Som lägst har vi haft 17 grader också har vi haft en och en annan regnskur. Hösten är verkligen på väg!

Fina Berea!

Vecka 3

Veckan har varit lagom omtumlande. Efter resan till Chicago har jag släpat efter med läsningen mycket, vilket inneburit senare och intensivare dagar och kvällar för att komma ikapp. En härlig blandning mellan läsning, plugg, LoL, jordgubbar, middag i studentrummet m.m.



Jag har även testat smoothies i gymmet - grymt goda! Äntligen lite vanliga smaker som man känner igen. Is, mjölk, jordgubbar och banan - svårare än så är det inte ibland! Då kan jag pricka av det från min bucket list.


Det blir även vardag här på andra sidan vattenpölen!

söndag 27 september 2015

Cedar point och födelsedagsfirande

Mitt första prov i kriminologi har gjorts, och jag har väldigt svårt för flervalsfrågor. De är verkligen inte på min sida... Jag fick däremot ett bra besked från engelskaläraren som sade att min "narrative essay" är A-nivå om jag ändrar några få grammatiska fel, så det låter ju lovande.

Jag och några andra studenter firade en internationell tjejs födelsedag med brunch, tårta, sång och dekorationer. Så mysigt och kul att det var uppskattat (hon blev såå överraskad)! Därefter begav sig hela internationella gänget till Cedar point för lite karusellåkning, sockervadd och umgänge. Stället hade helt sjuka berg-och-dal-banor! #Onlyinamerica






Fina USA!

lördag 26 september 2015

Vecka 6, 9 veckor hemifrån - Niagara Falls

Road trip till Niagarafallen! Det blev en dagsutflykt ca 3-4 timmars bilresa från Berea för att se på de mäktiga krafter som vatten kan visa. Att bli blöt var en garanti, snarare än något undantag. Men vädret var fint, det var varmt och soligt, så att bli blöt gjorde inte så mycket. Det var snarare bara lite skönt. Cave of the winds och en båtattraktion för att fånga alla sidor av vattenfallet var otroligt mäktiga och under tiden jag stod i kö till båtutflykten så kunde man se en bro där Kanada och USA möttes. Man kunde se flaggorna från respektive land på var sin sida. Så mäktigt, men samtidigt underligt på samma gång. Jag var såå nära Kanada att jag nästan har varit där.

















Mäktiga USA, du slutar aldrig att förvåna!

fredag 25 september 2015

Vecka 5

Veckan har varit intensiv med en tjuvtitt på den amerikanska fotbolls-planen, en mässa arrangerad av Study abroad där alla utbytesländer var representerade och lite diverse amerikanska idéer och föreställningar. De är på många sätt dubbelmoralens land...







Living the american dream!

fredag 18 september 2015