onsdag 12 augusti 2015

Florida, USA vecka 1 av 2 - Del 3 Miami och Miami beach

Resan fortsätter mot Miami och Miami beach. Här ligger byggnaderna nära varandra och skyskraporna sträcker på sig långt upp mot skyn, den ena längre, grannare och ståtligare än den andra. Att ta sig mellan städerna längst med Floridas östkust är mycket smidigare än vad jag trodde. Biljetterna köps i förväg i biljettautomater som står placerade på stationerna och en biljett kostar mellan $5-6,50 (som jag har åkt) då det beror på hur många zoner du passerar och om det är en vardag eller helgdag. Det är ett snabbt sätt att färdas på och tågen går relativt ofta (någonstans mellan 1-2 gånger per timme, med undantag för kvällstider) med tanke på att det är lågsäsong i Florida den här tiden på året. Även fast deras sommar sträcker sig från april-november så är det högsäsong under vinterhalvåret som sträcker sig från december-mars. Under vinterhalvåret ligger medeltemperaturen på 25 grader med mindre luftfuktighet och med färre regnskurar. Under sommarhalvåret, nu när jag är här, ligger medeltemperaturen på 33 grader med en luftfuktighet som kan komma upp i 100% och oftast med någon eftermiddagsskur. Eftermiddagsskurarna passerar oftast lika snabbt som de kom. Ibland är regnmängden liten med endast några märkbara droppar. Då det fortfarande är varmt i luften är det inga problem att fortsätta bada. Jag kan säga som så att man fryser då inte! Men ibland är regnmängden kraftig, men är oftast över på under en timme. Eftersom att luften är varm går det även bra att fortsätta bada nu med, men detta är ju förstås valfritt.





I Miami bodde jag på hotell, beläget alldeles på South Beach. Hotellet låg precis intill en trafikerad huvudväg och på baksidan, några tiotals meter bort låg havet. Utsikten från hotellrummet var även det oslagbart! Poolen var öppen från soluppgång till solnedgång och badade man precis när mörkret faller tändes poolen upp i underbara kulörer!









Miami bjöd även på en del shopping längs gatan Oceans Drive som är känd för sina byggnader i Art Deco-stil och som ständigt är med i filmer, musikvideos och TV-shower. Längs samma gata återfinns Gianni Versaces bostad. Intill gatan ligger det underbara strandpromenadsstråket. Aktiva färdmedel och aktiviteter längs denna gata var rollerblades-åkare, cyklister, skateboardåkare, beachvolley-spelare, joggare, löpare, powerwalkare m.fl. Bara att bocka av från min bucket list, check! Dessutom fick jag se en äkta amerikansk skolbuss! Bara att pricka av den från min bucket list av saker att se och göra i USA, check!





Vattnet i Atlanten var mycket varmt. Det var nästan samma som lufttemperatur, enda skillnaden var att man blev blöt, för svalka är nog att överdriva att ett dopp gjorde.



En av dagarna blev det mumsiga fisktacos, åh, så goda dem var! Älskar fisktacos!

 

 Hej då Miami, tack för denna gång! Florida visar sig fortfarande från sin bästa sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar